keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Miten fimoilu toimii?

Heips!

Oletko miettinyt kuinka fimo massa toimii?
Ajattelin nyt kertoa minkälaisia fimo massoja on ja mitä niiden tekemiseen tarvitaan.
Fimo massoja on useita erilaisia, on softia, professionaalia ja effect massoja muun muassa. (Nuo classic massat ovat vaihtumassa kokonaan noihin professionaaleihin, eli ovat sama tuote.)
Effect massoissa on mm. helmiäis-, kimalle-, pastelli-, metalli- ja läpikuultavia värejä.
Itse käytän juuri kaikkia mainitsemiani massoja.

Erilaisia fimo- massoja.
Softista on hyvä aloittaa, koska se on nimensä mukaisesti pehmeämpää, nuo muut ovat hieman kovempia ja näin ollen jäykempiä työstää.
Mitä kovempi massa sitä helpompi niistä on tehdä pienempiä yksityiskohtia ja selkeitä muotoja, mutta itse käytän kyllä hyvin sekaisin kaiken kovuisia massoja.

Fimoilussa voi käyttää kaikenlaisia muotteja hyödyksi, eli toimia kuin piparkakku taikinan kanssa :D Kaulia massa levyksi ja painaa muotilla siihen kuvio.
Silikonimuotit toimivat taas niin, että otat pienen palan haluamaasi väriä ja painat sen vain muottiin. Muotista ne irtoavat helposti kun kääntää muotin ylösalaisin ja painaa sormella vähän pohjaa tai raottelee muotin reunoja.


Metallimuotit.
Silikonimuotit.

Fimo-massasta voi valmistaa ihan mitä mieleen tulee, esim. helmiä, koruja, nappeja, leivoksia, karkkeja, erilaisia minifiguureja ja vaikka ruokaa nukkekotiin. Sitten kovetettua niistä voi halutessaan tehdä avainnauhoja, kaula- tai korvakoruja, avaimenperiä, sormuksia tai mitä ikinä keksiikään. Mielikuvitus on vain rajana! :D

On paljon erilaisia työkaluja joita voi hyödyntää. Esim. tekemällä jotain kuviota, painamalla silmäkuopat, leikata massaa, painaa esim. nauhaa varten reikä, jne.
Kaulinta taas voi hyödyntää samaan tyyliin kuin piparkakku taikinan kanssa.

Teen illemmasta tai huomenna postauksen siitä, miten fimojen teko käytännössä toimii :)

Muovailutyökalut ja akryylikaulin.

Nyt lähden fimoilemaan ;)
- Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti