keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Donitsi ohje

Moikka!
Nyt kerron kuvien kanssa kuinka teen fimoilla donitsi avaimenperän. Tämä on ensimmäinen ”tilaus” minulta ;)
Pöytä kannattaa suojata jollain tavalla, itse käytän joko leivinpaperia tai vahakangasta.
Tarvikkeet donitsi avaimenperän tekoon.

Ensiksi otan massaa pienen palan ja lähden pehmittämään sitä käsissä. Massa pehmenee aika nopeasti ja sitten muotoilen siitä pallon jota lyttään vähän, näin saan donitsin muodon.


Sitten käytän tuollaista työkalua hyödyksi ja teen sillä keskelle reiän.

 Seuraavaksi otan väriä josta haluan tehdä kuorrutteen donitsiin, tällä kertana pinkki. Pehmitän massan, pyöritän pienen pallon jonka littaan pyöreäksi levyksi.

 Laitan kuorrutteen pohjan päälle ja vedän sormilla laidat kunnolla kiinni ja muotoilen.
Tuolla samalla työkalulla koitan osua oikeaan kohtaan ja painaa kuorrutukseen samaan kohtaan reiän. Muotoilen vielä koko donitsin hyvän muotoiseksi.

Tässä kohtaan on vain mielikuvitus rajana minkälaisen koristelun telee "valmiiseen" donitsiin ;)


Seuraavaksi koristelu. Nyt teen ”suklaa” raidat. Pieni pala tummanruskeaa massaa, pehmitän sen normaalisti käsissä. Muotoilen siitä tuollaisen pötkylän ja pyöritän pöytää vasten siitä sopivan ohuen, sitten leikkaan raidat jotka laitan donitsin päälle.


 Sitten on nonparellien vuoro. Päätin tehdä keltaisia ja oransseja. Normaalisti massan pehmitys käsissä ja sitten teen taas tuon ohuen pötkylän. Siitä leikkaan sopivan kokoisia paloja ja laitan donitsin päälle.


Donitsi on valmis muuten, mutta siihen pitää laittaa ennen uuniin menoa korupiikki. (Uunista tulleena fimot on jo kovettunut sillein, että niihin ei fiksusti saa mitään kiinnitys systeemiä. Joten aina pitää kaikki reiät ja kolot tehdä valmiiksi.)

Fimojen jäähdyttyä otan korupiikin pois ja leikkaan siitä sopivan mittaisen. Laitan pikaliimalla sen sitten kiinni. Sen jälkeen kiinnitän avainlenkin tuohon korupiikkiin. Valmis!

 Massoja voi sekoittaa keskenään mielensä mukaan.
Valmis työ kuumennetaan kovaksi 110-asteisessa uunissa 30 min.

Kannattaa huomioida, että jotkut massat sotkevat todella hyvin kädet ja kaikki välineet. Näin ollen, jos haluat pitää kaikki värit ominaan, on aika tarkkaa missä järjestyksessä värejä teet tai pestä joka välissä kädet ja välineet.

Fimoihin jää herkästi sormenjälkiä, kokeilin kerran tehdä fimoja kertakäyttöiset hanskat kädessä, jotta näitä sormenjälkiä ei jäisi. Hanskat tuntuivat todella turhilta tässä hommassa, joten en anna sormen jälkien häiritä itseäni.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti