maanantai 15. toukokuuta 2017

Äitienpäiväkortti

Moi!
Selailin pinterestiä ja sieltä silmiin osui kukkakimppukortti. Ajattelin, että teen sitten sellaiset äitienpäiväksi äitille ja mummoille.
No sehän näytti ja vaikutti oikein helpolta ja sitä se olikin niin kauan, ennen kuin ne kukat piti saada korttiin kiinni.
Ei meinannut millään onnistua liimata kimppua korttiin sillein, että se kortti vielä menisi kiinni ja aukeaisi. Tein kukat värillisestä paperista, mutta se kyllä tuntuu enemmän ihan ohuelta pahvilta kuin paperilta. Se varmasti nyt hankaloitti homman.
No kortit on nyt kasassa, vaikka ei ne hirveän nättejä enää ole.
Otin vähän kuvia eri vaiheista, jos joku muukin haluaa näitä yrittää.

Ekana leikkasin n. 10cm kokoisia neliöitä. Jokaiseen kimppuun tarvitsee 7 kukkaa.
Neliöt taitellaan tuollaisiksi kolmioiksi ja sitten tein erillisestä paperista terälehden mallin, sen mukaan sitten piirsin jokaiseen ja leikkasin ne irti. Ajattelin, että niistä tulisi sitten ainakin samanlaisia kaikista, mutta eihän ne ainakaan noin tylsien saksien jälkeen sitä ollut..Kukat avataan ja leikataan yksi terälehti pois, sitten aukon vierekkäiset terälehdet liimataan yhteen jotta kukkaan jää kuusi terälehteä.


Lopuksi kukat liimataan terälehtien kärjistä toisiinsa kiinni, että saadaan tuo kimppu. Itse tein niin, että katsoin vähän värejä miten haluan ne kimppuun ja asetin yhden keskelle ja muut siihen ympärille ja kävin vaan liimaamaan.

Sitten katsoin, että minkä kokoiseen korttiin ne olisi sopivat ja leikkasin korttipohjan. Siitä alkoikin sitten se kimpun liimamis taistelu.
Aika kauan vääntelin ja kääntelin sitä kimppua ja sitten piti vaan tarkkaan katsoa ja mallata, että mistä kohtaa sen voi pohjaan liimata. Osa aukeaa paremmin ja osa ei..

Kukkakimppukortti.
-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti